Herintroduct.

Friday 06 Jul 2012

In 2012 kreeg de Tubax traditie weer een vervolg. Twee jonge creatieve meubelmakers waren gefascineerd door de oude buismeubels van het Vilvoordse merk en zetten de schouders eronder om nieuw leven te blazen in de oude Belgische stalen meubelen producent. Het lukte om de bekendste Tubax fauteuil (de Vilvoure) geheel naar het originele ontwerp uit de jaren 30 te reproduceren, met de kenmerkende rondingen en houten armleggers. Een nieuwe start was gemaakt!

Na de herintroductie van deze Belgische klassieker volgden nog meer modellen. Op de tekenkamer in Zaandam kregen deze nieuwe modellen eerst als schets en daarna als prototype vorm. Het uitgebreid testen van zitcomfort en kwaliteit behoorde tot de volgende fase van ontwikkeling. Als uitgangspunt moesten constructie, zitcomfort en de gebruikte materialen overeenkomen met de vroegere series om zo de authenticiteit te behouden.

De meubels worden in 2012 nog steeds op dezelfde wijze geproduceerd als decennia gelden. Dat wil zeggen dat iedere stoel van begin tot eind handwerk is: van het buigen en lassen van het frame tot het bekleden van de stoelen.

bron: Noordhollands dagblad

Terug naar Media

Aanvang - Tubax