Heden

In 2012 kreeg deze lange traditie geschiedenis weer een vervolg. Twee jonge creatieve meubelmakers waren gefascineerd door de oude buismeubels van het Vilvoorde merk en zette de schouders eronder en maakte een plan om weer nieuw leven te blazen in de oude Belgische stalen meubelen producent. Door de jaren lange ervaring en heit van binnen en buiten kennen van de meubels lukte het om de bekendste Tubax fauteuil geheel naar het originele ontwerp uit de jaren 30 te reproduceren met de kenmerkende rondingen en houten armleggers. Dit was het nieuwe begin. Na de herintroductie volgde nog meer modellen geschoold op klassieke buisframe meubels om tot een complete collectie te komen. Op de tekenkamer in Zaandam kregen deze eerst als schets en daarna als bruikbaar prototype vorm om zo constructie en comfort te kunnen testen. Als uitgangspunt moeten constructie en de gebruikte materialen overeenkomen met de vroegere series of zo de authenticiteit te behouden.

De meubels worden nog steeds op dezelfde wijze geproduceerd als decennia gelden. Dat wil zeggen HANDWERK. Lassen , buigen, zagen, schaven, naaien en ga zo maar door.

Het huidige kantoor en toonzaal zijn gevestigd in Zaandam (Nederland). Dit omdat hier het restauratie atelier van de Machinekamer is waar met de beschikbare machines en de verenigde kennis de nieuwe oorsprong van Tubax gestalte heeft gekregen.

Over Tubax - Tubax